Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Indyk w słodko-kwaśnym sosie
Składniki
  • 80 dkg piersi indyka
  • 6 łyżek oleju
  • 2 cebule
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 szklanki bulionu z kostki
  • 2 łyżki miodu
  • Szczypta mieszanki ziołowej
  • Sos sojowy
  • Pieprz
  • Sól
  • Sól czosnkowa

Mięso pokrój w grubą kostkę. W głębokiej patelni rozgrzej 5 łyżek oleju. Dodaj mięso i smaż 5 min., stale mieszając na dużym ogniu. Wlej bulion i zagotuj. Nakryj patelnię i duś mięso 30 min. na małym ogniu. Dodaj posiekaną cebulę, koncentrat i ocet. Przypraw do smaku przyprawami, miodem i sosem sojowym. Wymieszaj i dalej duś 15 min. Podawaj potrawę z ryżem.

Inne potrawy z kategorii Indyk