Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Zupa cebulowa
Składniki
  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 kg cebuli
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • Kawałek świeżego startego imbiru
  • 2–3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól morska
  • Pieprz
  • Tymianek
  • Grzanka z serem na wierzchu

Pokrojoną w paski cebulę zeszklij na oliwie. Pod koniec dodaj rozgnieciony czosnek i imbir. Do gotującego się wywaru wrzuć kaszę jaglaną i gotuj na małym ogniu ok. 15 min. W trakcie gotowania dodaj podsmażoną cebulę. Na końcu dodaj tymianek, sól i pieprz. Możesz dodać szklankę białego wina. Na wierzch połóż upieczoną grzankę z serem.

Inne potrawy z kategorii Zupy