Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Gulasz w bułeczce
Składniki
  • 20 dkg piersi z indyka
  • 1 łyżeczka suszonego oregano i bazylii
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 bułki kajzerki
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz

Mięso pokrój kostkę, obtocz w bułce tartej wymieszanej z bazylią i obsmaż na oleju. Posiekaną cebulę dodaj do mięsa i duś 10 min. Posól i popieprz. Zetnij górę bułki, napełnij ją farszem, posyp natką pietruszki i skrop olejem. W tej postaci wstaw do gorącego piekarnika na 15 min., do zarumienienia. Podawaj z surówkami.

Inne potrawy z kategorii Przekąski